پچ پنل و کاربرد آن

در مقاله زیر به توضیح پچ پنل و کاربرد آن میپردازیم.

پچ پنل یک قطعه سخت افزاری است که تعدادی پورت برای اتصال کابل‌های LAN یا فیبر نوری، روی آن قرار گرفته‌اند.

یک Patch Panel می‌تواند بسیار کوچک (با تنها چند پورت) یا بسیار بزرگ (با تعداد زیادی از پورت‌ها) باشد. این ابزار، می‌تواند دستگاه‌های مختلف IT را به یکدیگر، متصل کند.

به عبارتی دیگر، پچ پنل شامل مجموعه‌ای از پورت‌ها است. هر پورت از طریق این قطعه، می‌تواند با پورتی که در محل دیگری واقع شده است، ارتباط برقرار کند.

پچ پنل‌ها، یکی از مهم‌ترین بخش‌های مراکز داده را تشکیل می‌دهند و استفاده از آن‌ها، مزایای زیادی را به‌همراه دارد:

  1. می‌توانید به راحتی، دستگاه‌های جدیدی را به شبکه، اضافه کنید.
  2. شلوغی شبکه (کابل‌ها) کمتر شده و همه چیز، منظم‌تر به نظر می‌رسد.
  3. هزینه کابل‌کشی کمتر می‌شود؛ زیرا می‌توانید از کابل‌های کوتاه‌تر استفاده کنید.
  4. تعمیر و نگه‌داری شبکه، آسان‌تر می‌شود.

کاربرد

کاربردهای پچ پنل

یکی از کاربرد های پچ پنل‌ها این است که چندین پورت شبکه را برای اتصال خطوط ورودی و خروجی، به‌هم پیوند می‌دهند. وقتی که پچ پنل بخشی از شبکه LAN باشد، می‌تواند کامپیوترها را به هم‌دیگر یا خطوط خارجی  وصل کنند.

این خطوط به نوبه خود، به شبکه اجازه اتصال به یک شبکه وسیع‌تر یا اینترنت را می‌دهند.

پچ پنل مانند یک تابلوی ایستا (تنها وظیفه آن، کمک کردن به انتقال آسان داده‌ها است) عمل می‌کند که اتصال دستگاه‌های مختلف به سرورهای مرکزی را آسان‌تر می‌کند.

اگر از این سخت افزار استفاده نکنیم، باید کابل اترنت (LAN) را مستقیما از دستگاه، به سرور اصلی وصل کنیم. (این کار هم هزینه زیادی دارد و هم باعث شلختگی زیاد شبکه می‌شود.)

پچ پنل روی رک‌های شبکه (network racks) قرار می‌‎گیرند و تمام کابل‌های شبکه، وارد آن می‌شوند که کاربرد دیگری از پچ پنل میباشد.

کاربرد بعدی این است که بدون استفاده از این ابزار، ممکن است برای اتصال یک دستگاه به سرور، مجبور شوید کابل‌های طولانی را از این اتاق به آن اتاق بکشید.

این اتفاقا علاوه بر نامرتب بودن، یک عیب بزرگ دیگر هم دارد: کابل LAN ممکن است در این فواصل خم شود و کیفیت اصلی خود را از دست بدهد.

انواع پچ پنل

به طور کلی، سه نوع پچ پنل در بازار موجود هستند:

  1. پچ پنل اترنت
  2. پچ پنل فیبر نوری
  3. پچ پنل POE

البته هر کدام از این دو مدل، در طرح‌ها، پیکربندی‌ها و تعداد پورت‌های مختلف، طراحی و مورد استفاده قرار می‌گیرند. شما باید بر اساس نوع شبکه‌ خود، پچ پنل اترنت یا فیبر نوری را انتخاب و خریداری کنید.

پنل های فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری، خود به مدل‌های زیر، دسته بندی می‌شود:

  • پچ پنل فیبر نوری استاندارد: این پنل‌ها با یکی از آداپتورهای LC یا SC یا MTP بارگذاری می‌شوند. پچ پنل استاندارد فیبر نوری، به عنوان یک اتصال میانی، بین کمربندی اصلی شبکه و کابل‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پچ پنل فیبر نوری Breakout: این پانل‌ها به صورت اختصاصی، برای کابل کشی 40G-10G و 100G-25G با چگالی بالا، طراحی و روانه بازار شده‌اند. از این پچ پنل، برای کاهش خوشه‌های کابل و البته بهبود جریان هوا، استفاده می‌شود.
  • پچ پنل فیبر نوری ماژولار: پنل محفظه فیبر ماژولار و پنل آداپتور چندرسانه‌ای، مهم‌ترین انواع پچ پنل فیبر نوری ماژولار هستند. مورد اول می‌تواند تا 4 FHD MTP را برای مدیریت کابل کشی افقی، در خود نگه دارد. در حالی که گزینه دوم، می‌تواند به کاربران اجازه دهد پنل آداپتور خود را به یک شبکه با چگالی بالا، تبدیل کنند.

پنل های اترنت

پچ پنل اترنت نیز به انواع زیر، دسته بندی می‌شود:

  • پچ پنل اترنت Cat5e/Cat6: برای کابل‌های مسی محافظ‌‌دار و بدون محافظ از قبیل Cat5e و Cat6  و Cat6a طراحی شده‌اند.
  • پچ پنل اترنت Keystone: از این پنل می‌توانید برای انواع طرح‌های شبکه استفاده کنید. علاوه بر این، می‌توانید یک پچ پنل مخصوص رک را متناسب با نیازهای شبکه خود، ایجاد کنید.

اگر مطمئن نیستید که می‌خواهید از کدام نوع کابل برای اتصال سخت افزار خود استفاده کنید، می توانید از یک پچ پنل keystone خالی استفاده کنید تا بر اساس خواسته‌های واقعی شما، یک اتصال ترکیبی ایجاد کند.

پچ پنل POE

از این پچ پنل برای تلفن تحت شبکه، دوربین‌های مدار بسته IP و ابزارهای انتقال صدا در بستر اینترنت، استفاده می‌شود.

در حقیقت، با استفاده از یک پچ پنل POE دیگر برای تامین برق مورد نیاز دستگاه‌های شبکه‌های آی پی، نیازی به منبع برق جداگانه نیست. در صورتی که POE استفاده کنید، برق دستگاه‌ها از طریق کابل شبکه تامین می‌شود.

پچ پنل POE با توجه به اندازه مناسبی که دارد، به‌راحتی در داخل رک‌های شبکه قرار می‌گیرد و می‌تواند برق مورد نیاز دستگاه‌های فعال را تامین کند.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ

پچ پنل هیچ نقشی جز یک رابط برای آسان‌تر شدن اتصالات ندارد. (وجود این سخت افزار در شبکه‌های سیمی، اجباری و ضروری نیست) این در حالیست که سوئیچ‌ها می‌توانند دستگاه‌ها را به داخل شبکه متصل کنند تا به اینترنت، دسترسی داشته باشند.

(وجود سوئیچ برای راه‌اندازی شبکه ضروری است) البته در برخی مواقع، می‌توان از تجهیزات سوئیچینگ، به جای پچ پنل‌ها استفاده کرد.

جهت هرگونه سوال و مشاوره با ما در ارتباط باشید

083-37235228083-3723483409124265169